Krydstogt Singapore - Bangkok - Vietnam - Hongkong i februar-marts 2011
(side 4 af 8)

Retur til Rejsebeskrivelser

Opdateret d. 10.1.2021


Ho Chi Minh City

Vi nærmer os Ho Chi Minh City Velkomst Landgang

Vi fik en flot modtagelse i Ho Chi Minh, det tidligere Saigon.


Champagne fra Albatros

Tiden i byen var til fri disposition. Den første dag tog mange til de nærliggende Cu Chi tunneller, hvorfra Vietcong opererede.
Selv foretrak vi en fridag, som Peter og Albatros Travel forsødede med en flaske champagne til brudeparret.


Den følgende dag tilbød Peter en rundtur til nogle af seværdighederne i byen, som vi takkede ja til. Vi kørte med shuttle bussen til Rex Hotel, hvor vi fik de første indtryk af den gamle franske del af byen. Resten af turen foregik til fods, først til Ben Tranh markedet, der er en hel karré fyldt med alle mulige boder.

Genforeningspaladset

Genforeningspaladset, det tidligere præsidentpalads for Sydvietnam, var et meget seværdigt museum. Paladset er fra 1960erne. På stedet lå tidligere den franske guvernørbolig.


Præsidentens modtagelsesværelse Operationsrummet Paladsets tag Kampvogn
Præsidentens modtagelsesværelse. Operationsrummet i kælderen. En sydvietnamesisk pilot kastede to bomber på paladsets tag den 8. april 1975. Den 30. april omringede nordvietnamesiske kampvogne paladset.


Domkirken

Domkirken fra 1880erne. Den var desværre lukket.


Hovedpostkontoret Hovedpostkontoret

Overfor kirken lå hovedpostkontoret, der sydede af liv.


Til slut en glimrende frokost på restaurant Lemongrass (4 Nguyen Thiep St.) inkl. lokalt øl (333 og Saigon Export), inden vi tog en taxa tilbage til skibet.

Flere indtryk fra byen:

Ho Chi Minh City Ho Chi Minh City Ho Chi Minh City Ho Chi Minh City Ho Chi Minh City

Om trafikken i Vietnam: Der er et utal af motorcykler. Styrthjelm er påbudt undt. for børn under 4 år. Der findes enkelte lyskryds og ensrettede gader, men den slags nymodens pjank er tydeligvis kun vejledende. Der findes vel nærmest kun én fast regel, nemlig flettereglen; men den medfører til gengæld, at alle kommer frem.
Som fodgænger må man udvise mod, når en gade skal krydses: Gå langsomt og forudsigeligt, og trafikken glider (sædvanligvis) udenom.

Kort over Ho Chi Minh City


Næste side

Indledning
Singapore
Bangkok
*** Ho Chi Minh City ***
Hoi An
Halongbugten og Hanoi
Hongkong
Afslutning

Retur til Rejsebeskrivelser