Krydstogt Singapore - Bangkok - Vietnam - Hongkong i februar-marts 2011
(side 7 af 8)

Retur til Rejsebeskrivelser

Opdateret d. 10.1.2021


Hongkong

Hongkongs skyline var et imponerende skue. Intet under, at der bygges i højden, da Hongkong er på størrelse med Lolland, har store ubeboede klippeområder og dertil et befolkningstal på 7 millioner.
Den tidligere britiske koloni har siden 1997 været kinesisk, men med udbredt selvstyre.
Vores skib lagde til ved Cowloon, der er den halvø, der ligger nord for Hongkong øen.

Star Ferry

Dagens udflugt indledtes med Star Ferry, der fra den nærliggende terminal fragtede os over til Hongkong øen. Firmaet har sejlet dér siden 1898.


Bank of China Udsigt fra Bank of China

En kort vandretur mellem skyskraberne (det nyeste skud var 480 m højt) gav os en god fornemmelse af storbyen.
Venstre foto: Det gamle højhus i forgrunden er Bank of China’s gamle domicil. Til venstre bankens nye bygning fra 1990 med 70 etager.
Højre foto: Peter skaffede os op på 43. etage i den nye Bank of China bygning, hvorfra vi kunne nyde udsigten over byen.


Hongkong gadebillede

Trafikken var tæt men ikke intens, hvilket kan tilskrives de gode og billige kollektive transportmuligheder og høje bilskatter.


Udsigt fra The Peak Tram

Videre med vores bus til The Peak Tram, en stejl kabelbane op ad Victoriabjerget (”The Peak”). (Siddepladserne i højre side giver den bedste udsigt på turen). Fra bjerget var der en flot udsigt over Hongkong øen, selvom det var lidt diset den dag.


Ved Stanley Market

Dernæst til Stanley Market på sydspidsen af øen. Vi ilede gennem markedet ud til vandet, hvor vi smagte på den lokale øl Tsingtao. Og minsandten om ikke også Ulla nåede at forny garderoben på markedet inden vi steg på bussen igen.


På tur med en sampan

Sidste stop var Aberdeen på den sydvestlige del af øen, hvor vi var på en lille sejltur rundt i havnen med en af de mange sampans, som de små, lokale både kaldes.


Om aftenen så vi fra vores skib et lys- og lasershow, der udspillede sig på Hongkong øens havnefront. Det virkede nu ikke særligt imponerende fra skibet, så vi skulle nok have gået i land med resten af selskabet for at se showet fra promenaden.

Næste morgen måtte vi af sted til lufthavnen. Ferien var slut. Suk. Det var ikke lysten, der drev værket. Denne ferie måtte gerne have fortsat flere uger.

Hongkong


Næste side

Indledning
Singapore
Bangkok
Ho Chi Minh City
Hoi An
Halongbugten og Hanoi
*** Hongkong ***
Afslutning

Retur til Rejsebeskrivelser