USA august - oktober 2012
Chicago
(side 2 af 7)

Retur til Rejsebeskrivelser

Opdateret d. 9.5.2022


Links kontrolleret 9/5 2022.

Vi fløj fra Kastrup med SK943 den 29. august kl. 15.45 og landede sikkert i Chicago O'Hare lufthavn kun 2 timer senere. Fantastisk! Videre med taxi ind til vores hotel, DoubleTree, 300 E. Ohio Street. Det var et glimrende, centralt beliggende hotel, så vi bestilte tillige en overnatning den 1. oktober, hvor vi ville komme tilbage fra vestkysten.Chicago var en flot by med de mange skyskrabere, nye og gamle mellem hinanden. Vi tog på guidet bustur rundt i byen med Trolley Tours. De guider, vi blev udsat for, var meget kompetente og gav os mange interessante oplysninger. Byens beliggenhed ved Michigan Lake bevirker, at der ofte er blæsende. Det har givet byen tilnavnet The Windy City.

Det gamle vandtårn Trump Tower & Wrigley Building Lake Point Tower
Det gamle vandtårn i midten af billedet syner ikke af meget. Tårnet var én af de få bygninger i området, der overlevede den store brand i 1871. Nyt og gammelt: Trump Tower fra 2008 (423 m) og Wrigley Building fra 1921 (130 m). Lake Point Tower fra 1968 (197 m) ved Navy Pier.


Stranden ved Michigan Lake

Få minutters gang fra vores hotel lå Lake Michigan og den skønneste strand.


Vi var også på arkitektur-tur på Chicago River med Shoreline Sightseeing. Det var flot, interessant og lærerigt.

Marina City Chicago River
Marina City fra 1964 med lejligheder øverst, P-plads i midten og marina nederst. Parti fra Chicago River med et par af de talrige broer.

Hjemmefra havde vi bestilt plads til middag i The Signature Room i Hancock Building. Under bestillingen var der mulighed for at anføre, om der var en særlig anledning til reservationen. Vi havde valgt "Anniversary" - tænkte, at der måske kunne virke fremmende for at få en vinduesplads. Vi fik en vinduesplads, og også en lille dessert med dannebrog. Restauranten var placeret på 95. etage, og der var flot udsigt over byen. Maden var upåklagelig, priserne i den dyre ende, 15% tip blev automatisk lagt til regningen. Der var ret støjende, vi så et par eksempler på gæster, der bestilte et minimum af mad og tydeligvis blot var interesseret i at fotografere. Tjenerne var venlige nok, men det virkede som om, de var lettere irriterede over, at ikke alle gæster værdsatte den gode mad højere end udsigten.

Udsigt fra The Signature Room Dessert

Øvrige måltider fandt sted mere ydmyge steder, gerne suppleret med den lokale øl Goose Island. Lad mig fremhæve Yolk på hjørnet af E Grand Ave og McClurg, hvor vi to gange fik god og meget rigelig morgenmad. Den sidste gang troede Ulla, at hun blot havde bestilt et par stykker toast. Resultatet ses på billedet.

Morgenmad på Yolk


Søndag den 2. september var vi inviteret til Labor Day komsammen hos Heidi (Heidi er barnebarn af én af min mors kusine), hendes mand Adam og deres tre børn sammen med flere andre fra min amerikanske gren af familien. Heide boede i Naperville, en forstad til Chicago, så vi checkede ud af hotellet om morgenen og kørte til Union Station. Stationen var en statelig bygning fra 1925. Den gamle banegårdshal (billedet) kunne lejes til diverse formål. Metra-toget fragtede os til Naperville, og vi havde en fornøjelig dag, aften og morgen sammen med familien, inden vi atter steg på toget tilbage til Chicago.

Union Station i Chicago


Skilt i Naperville
På hovedgaden i Naperville kan lømlerne ikke køre rundt i én uendelighed i jagten på damer.

Lige en detalje om Metra køreplaner: Afgangstider er tidligste afgang, ankomsttider er seneste ankomst. Det medfører, at toget (eller bussen) ikke snegler sig af sted i døde perioder (sådan som det sker i Danmark) for at overholde køreplanen, men altid gennemkører ruten hurtigst muligt. Ret fikst.

Næste side

Indledning
*** Chicago ***
Chicago - Seattle
Seattle - San Diego - Los Angeles
Los Angeles - Chicago
Chicago - Michigan - Chicago
Afslutning

Retur til Rejsebeskrivelser