USA august - oktober 2012
Chicago - Seattle
(side 3 af 7)

Retur til Rejsebeskrivelser

Opdateret d. 9.5.2022


Links kontrolleret 9/5 2022.

Tilbage på Union Station i Chicago tog vi plads i Amtrak's lounge, hvor vi kunne forsyne os med kaffe, vand og snacks. Vi tilbragte et par timer dér inden vi blev kaldt ud til the Empire Builder, som toget mellem Chicago og Seattle kaldes. Vores kupé på 1. sal i toget viste sig at være en del mindre, end vi havde regnet med, så én af kufferterne måtte placeres i stueetagen på en dertil indrettet hylde. Kupeen var med toilet og bad, også meget småt, men med kun to overnatninger var det helt OK, og det var en rar og afslappende måde at rejse på.

Alle måltider i spisevognen var inkluderede i billetten til sovekupeen. Morgen og frokost var efter "først-til-mølle" princippet, mens vi til aftensmåltiderne reserverede plads til selvvalgt tidspunkt og blev kaldt ind via højtaleren. Vi blev bænket ved 4-personers borde, og tjenerne bestemte suverænt, hvem vi skulle dele bord med. På den måde mødte vi mange interessante amerikanske medrejsende. Der var også en "lounge", men den viste sig blot at være et udsalg og tre borde i et rum med et antal papkasser, så den indbød ikke til længerevarende ophold.
På den første del af turen var udsigten over det amerikanske landskab ikke specielt ophidsende. Det var mest flade marker, bilvrag og småbyer.


Stop i Minot Olieboring Fort Union Windfarm
Stop i Minot, North Dakota, for påfyldning af brændstof m.m. Vi så talrige oliekilder i North Dakota. Fort Union, hvor der fra 1828 var livlig handel med indianere. Nær Shelby, Montana var opstillet et stort antal vindmøller.

Vindmøllerne var endnu ikke sat i drift. Ja, det var de eneste vindmøller vi så på 6 uger. Solceller var også et sjældent syn, oftest i forbindelse med en gadelampe eller to. Solen bragede ned og vind var der meget af, samt masser af plads. Det ville ikke forstyrre nogen. Men i USA er de ikke kommet så langt, som Connie Hedegaard sikkert kunne ønske sig.
Den sidste del af turen inden Seattle var derimod ganske flot.


Næste side

Indledning
Chicago
*** Chicago - Seattle ***
Seattle - San Diego - Los Angeles
Los Angeles - Chicago
Chicago - Michigan - Chicago
Afslutning

Retur til Rejsebeskrivelser