I maj - juni 2007 var vi på 9 dages storbyferie i Barcelona. Vejret var med os, 23-25 grader med en let brise hver dag. Kun under busturen til Montserrat løb vi ind i nogle gevaldige regnbyger.
Ud- og hjemrejse var booket ved Spanair, der gjorde turene for kr. 1100,- pr. næse.
Vi valgte at bo på Hotel Ronda, der er et rimeligt hotel til prisen. Det er centralt beliggende, værelset var ok, (ca. 110 Euro for et dobbeltværelse pr. døgn. Der kunne være nogen støj, men ørepropper sikrede nattesøvnen) og morgenmaden til 10 Euro var acceptabel.
Adressen er San Erasmo 19. Det er nemt at finde hvis man kører med Aerobus (Linie A1, koster 3,90 Euro) fra lufthavnen: Stå af ved Pl. Universitat, gå ned ad Ronda St. Antoni, og hotellet ligger inde til venstre på den førstkommende plads.
Jeg vil nævne seks oplevelser fra ferien:
Sightseeing med bus
Ramblaen
Gaudi
Forestilling med opera og flamencodans
Parc de la Ciutadella
Bustur til bl.a. Montserrat
Sightseeing med Bus Turístic sker ad 3 ruter. Der udleveres øretelefoner til audioguide om bord. Vi gennemførte 2 af ruterne den første dag for at danne os et overblik, men er man lidt bedre forberedt end vi var, kan man nok med fordel stå af og udforske seværdigheder undervejs og så springe på den næste bus. De to ruter, vi kørte (rød og blå), udgik begge fra Placa de Catalunya.
Ramblaen er hovedgaden med masser af liv.
Gaudi er en meget anderledes arkitekt, der ubetinget skal opleves. Vi besøgte:
Kirken La Sagrada Familia, der blev påbegyndt 1883 og forventes afsluttet 2022. Det ville nok ikke have været så dårligt at have en kikkert med til at betragte udsmykningen højt oppe.
Huset Casa Battló. Adgang til en tom lejlighed, trappe, loft og tag, alle steder med lækre detaljer. Audioguide inkluderet i prisen.
Huset Casa Milà. Adgang til en møbleret lejlighed og taget. Der var lang kø da vi besøgte stedet første gang, men sidst på dagen var der ingen ventetid.
Parc Güell. Den flotte park blev påbegyndt af Gaudi. Der var masser af besøgende ved hovedindgangen, men længere oppe var der rigtigt rart og en flot udsigt over byen. Bus linie 24 fra Placa de Catalunya. (Turen til parken var i øvrigt den eneste gang vi benyttede offentlig transport. 1,25 for en busbillet.)
I Teatre Poliorama, Rambla 115 overværede vi en fem kvartes forestilling med operauddrag og flamenco. Det var en godt at opleve lidt flamenco når vi nu var i området.
Parc de la Ciutadella er et flot åndehul i Barcelona.
Vi besluttede os for en heldags bustur (63 Euro) til omegnen. Det lykkedes ikke at ringe selskabet op da vi ville bestille billetter, men hotellet klarede reservationen for os.
Turen gik først til Torres vingården. Det var ganske interessant at se og høre om fremstillingen af vin, og smagsprøver er jo aldrig at foragte. Vi lærte her, at proppen skal skiftes hvert 15. år for ikke at ødelægge vinen, så vi var nogle der fik travlt efter hjemkomst til Danmark.
Næste stop var klosteret i Montserrat - eller rettere jernbanestationen neden for klosteret, hvorfra vi kørte med tog op ad bjerget. Efter en kort rundvisning blev vi overladt til selv at prioritere vores tid. Vi valgte at køre med bjergbanen op til Sant Joan (5,70 for en returbillet), der ligger ca. 1000 m oppe og byder på en helt fantastisk udsigt. Dette var hele feriens ubestridte højdepunkt - i alle henseender:
Sidste stop var badebyen Sitges. Det er et hyggeligt sted. Turen omfattede en rundvisning som vi dog hoppede fra til fordel for en shoppingtur.
Kulinariske højdepunkter:
Isanretning på Farggi ved Pl. Catalunya.
Paella på 'el chipirón', der ligger på havnen (over gangbroen fra rambla'en).
Lekture:
Politikens rejsebøger: Turen går til Barcelona og Costa Brava.
Politikens Kort og godt om Barcelona.
Vi tager til storbyer i Spanien og Portugal.
Alle 3 bøger er gode på hver sin måde. Til den daglige vejfinding benyttede vi mest "Kort og godt", der har de mest læsevenlige kort (der dog ikke indeholder navne på de mindste gader).