Gran Canaria 2009-2010

Retur til Rejsebeskrivelser

Opdateret d. 27.8.2020


Links kontrolleret 27/8 2020.

En pludselig indskydelse – og vi havde Star Tour-billetter, så vi kunne holde jul og nytår på Gran Canaria, langt væk fra kulde og sne.
Kort over Gran Canaria.

Turen begyndte en tidlig lørdag morgen i Kastrup, hvor vi efter en kort kamp med check-in automaten stillede os bagest i den ordinære kø og slet ikke nåede at få morgenmad. Nå pyt, vi havde bestilt mad på flyet, en SAS Airbus, der var betydeligt bedre indrettet end hvad vi tidligere havde oplevet i den flytype.
Ankomst til den forjættede ø efter ca. 6 timers flyvetid, hvor vi i bus blev kørt til Puerto Rico og vores lejlighed i Haiti-komplekset.

Lejligheden var stor og velindrettet, køkkenet havde mikroovn, brødrister, 2 kogeplader, køl og frys. Receptionen var døgnbemandet, og personalet var særdeles venligt og hjælpsomt. Eneste negative sider var en del motorstøj på altanen fra den nærliggende hovedgade samt den skrabede svømmepøl (formstøbte solsenge uden mulighed for justering samt fravær af bar, der sikkert ikke kunne løbe rundt, da Haiti lå bekvemt tæt på stranden).
Udsigten fra altanen var i top. Herfra kunne vi se det meste af Puerto Rico, der var en overskuelig by. Eller rettere en uoverskuelig mængde hoteller, bygget op ad siderne på den kløft, der dannede rammen om stranden, en lille park og bagest et stort shopping center, der både husede forretninger og en masse restauranter. (Blandt forretningerne var et velassorteret SPAR supermarked. For sent opdagede vi, at de havde flere lokale vine på hylderne).
Uden for næsten hver restaurant stod en ”indhaler”, der gjorde sit bedste for at skaffe kunder i butikken. På første sal i et afsides hjørne lå Big Horn. Her var ingen indhaler, ikke engang et spisekort uden for restauranten; men det var hér, vi fik vores bedste bøffer – usædvanligt møre, stegt som ønsket og i valgfri størrelse. Kan anbefales! (Servitricen oplyste, at kødet kom fra Uruguay. Eller også var det hende, der kom derfra).
Afstanden fra Haiti til stranden var vel ca. en kilometer ad jævn vej - eller 164 trappetrin, hvis vi valgte den direkte vej ned. Glimrende motionsrute, vil jeg tro.
En anden hyppigt anvendt motionsrute var langs kysten til Playa de los Amadores, en nyere strand anlagt et par km nordligere.

Solopgang. Klik for et større billede. Udsigt over Puerto Rico. Klik for et større billede. Puerto Rico. Klik for et større billede.
Solopgang over Puerto Rico, set fra vores altan Udsigt over Puerto Rico Udsigt over byen, set fra den modsatte side af Haiti

Vejret var den første uge overvejende gråt og til tider med lidt regn, men den sidste uge bød på masser af solskin. Hele perioden var dagtemperaturerne mellem 22 og 24 grader.

Hjemmefra havde vi lejet bil hos Hertz (Avenida Tomas Roca Bosch 45 i Puerto Rico), så vi kunne komme lidt rundt og se på øen, der var et spændende og meget anderledes bekendtskab, når vi kom væk fra det skønne, men turistede Puerto Rico.
Som en enhver god tjenestemand sørger jeg naturligvis for at afholde mine få sygedage, når jeg alligevel har fri, og det skete også denne gang, så køreturene de første par dage blev få og små, indtil jeg havde fået styr på forkølelsen.
Mundo Aborigen. Klik for et større billede. Santa Lucia. Klik for et større billede. Sanddyner. Klik for et større billede.
Mundo Aborigen Santa Lucia Sanddyner


Lille nytårsaftensdag havde vi returneret bilen og tog på tur med glass bottom færgen (glass bottom min bare …). 18 Euro for turen Puerto Rico – Arguineguín – Puerto Rico – Puerto de Mogán – Puerto Rico. Fraværet af bølger og vind gjorde det til en usædvanlig skøn oplevelse at sidde på soldækket.
I Mogán havnede vi igen i Berliner Gärtchen, hvor vi fik paella. Kan anbefales! Måske den bedste paella, jeg nogensinde har fået. Desserten var en herlig Apfelstrudel med vaniljeis.

Puerto de Mogán. Klik for et større billede. Paella. Klik for et større billede.
Puerto de Mogán Paella på Berliner Gärtchen


Faktisk overvejede vi at fejre nytår i Berliner Gärtchen, men der var fuldt optaget. I stedet faldt valget på Bahia Playa ved havnen i Puerto Rico. Det blev en fin aften – festligt, folkeligt og fornøjeligt!
--

Jeg tror, vi kommer til at besøge Gran Canaria igen. Vi mangler bl.a. at udforske den midterste del af øen og Las Palmas samt at sejle med ubåden i Puerto de Mogán; de flinke mennesker, det behagelige klima og den forholdsvis korte flyvetid lokker.


Links:
Officiel turistside
Holgers Rejser

Retur til Rejsebeskrivelser