Ullas ayurvediske kurophold i Kovalam, Kerala, Indien februar 2014

Retur til Rejsebeskrivelser

Opdateret d. 25.2.2014Jeg tog et kurophold i Indien for min egen skyld, men mest for at give Claus ALENETID, næste år bliver det mig, der skal have alenetid.

Jeg rejste sammen med vores genbo fra Oksbøl, Ulla B. Turen var arrangeret gennem Grace Tours, som jeg varmt anbefaler. Vi fløj ned med Qatar Airways, med en mellemlanding i Doha. Vi boede på et lille hyggeligt hotel, Arabien Sea Palace, med 5 værelser. De tre andre var tyskere.
Min hverdag var nogenlunde som følger:
Vågnede kl. 06.50 uden vækkeur, fik serveret the af hotellets altmuligmand Anthony, og vi nød solopgangen sammen, hvorefter jeg gik over på et andet Hotel, Hotel Beach II og indtog en udsøgt havregrød.
Derefter 2 timer på stranden, og så til klinikken i 2-3 timer, og så igen 2 timer på stranden. Efter et tiltrængt bad så med tuk tuk til en hæveautomat eller en tur på strandpromenaden. Og så spiste Ulla A. og Ulla B. sammen.

Anthony
Anthony

Ja, det lyder dødssygt, men det var det bestemt ikke. Kovalam er en dejlig, lille uturistet by. Helt atypisk indisk. Nu elsker jeg jo indere og Indien og ikke mindst Goa, men intet slår Kovalam. Det er en perle. Når jeg var på stranden, snakkede jeg med fiskerne, der beredvilligt viste deres fangst og også gerne ville sælge. Det lykkedes mig at få solgt til vores hotel.
Alle var søde og ikke påtrængende, man kunne gå i fred for de handlende.

Stranden i Kovalam En trane på stranden
Stranden i Kovalam En trane på stranden

Dr. Unni's klinik var enormt stor, smukt og omgivet af en masse frodige planter. Han var "ond" (fratog én alle livets glæder så som tobak, alkohol og al den dejlige, krydrede, indiske mad) men uddannet ayurvedic læge (12 år) og meget kompetent, som alle hans assistenter, ca. 40 stk. Jo det var stort og der var tjek på sagerne, hvad man sjældent oplever i Indien.

Dr. Unni
Dr. Unni

Som sagt begyndte min behandling kl. 12.00 med at Reena, en dame, oversmurte mig med olie, og derefter trampede ovenpå mig i en time (ren wellness). De næste 1-2 timer blev jeg enten smurt ind i aske eller masseret med risengrød. Også skønt.
"De dårlige dage" mødte jeg kl. 8.00 til udrensning (på dansk lavement). Selve udrensningen var til dels okay, men når vi så var 10, der skulle dele to toiletter, ja så gik der i bogstaveligste forstand LORT i det. Jeg undlader detaljer.
Til gengæld følte man sig 5 kg lettere, men det viste sig at være snyd. Benene kunne de ikke gøre så meget ved (jeg var for gammel), men de fik has på en tarminfektion, der havde plaget mig i måneder.

Reena giver massage
Reena giver massage

Første søndag blev jeg inviteret til grillparty af hotellet og gæster (8) og fik min første buffalo steak. Virkelig delikat og kan anbefales.

Det eneste, jeg ville se, var Kanyukamari, sydspidsen af Indien, hvor tre oceaner mødes. Det har været en drøm, da jeg nu har set næsten alt fra nord til syd. Jeg fik allernådigst lov til turen af den "onde Unni". Ulla B. fik ikke lov, da hun desværre var syg det meste af tiden dernede (hun blev dog rask dagen før afrejse, så miraklernes tid er ikke forbi). Så der var kun mr. Moon, hans taxi og jeg på min udflugt, og han var helt fin. Jeg var ude at sejle på The Backwaters, så et 350 år gammelt kongepalads opført i træ og meget velbevaret, Indiens svar på Kronborg. Og så så jeg havene mødes, Indiens svar på Skagen.
Sådan en heldagstur i taxi løb op i 300 kr.

Backwaters Paladset
Backwaters Backwaters Kongepaladset

Den sidste søndag fik jeg organiseret fiske-grill-party på hotellet, som tak. Igen var vi kun 8. Der blev grillet muslinger en masse, jomfruhummer, en masse fladfisk, jeg ikke kender navnene på, og kød. Serveret salater, bagte kartofler, bagte tomater osv. Og husk så lige, det var INGEN Webergrill.
Det smagte fantastisk, der blev sunget og ikke mindst danset og husk, vi var tre nationaliteter, der faktisk kunne tale sammen. Så kostede hele aftenen os kun kr. 300, inklusiv øl. Nej ikke pr person, i alt.

Grill party
Grill party

Pragtfuld tur. Håber at få Claus med en anden gang.

Retur til Rejsebeskrivelser