Kr. Himmelfarts-ferie i London 2005

Retur til Rejsebeskrivelser

Opdateret d. 7.2.2015


Links kontrolleret 7/2 2015.

I en let udvidet Kristi Himmelfarts-ferie 2005 (onsdag - mandag) tog vi på familietur til London. Det er en imponerende by med masser af seværdigheder, og når det så oven i købet holder tørvejr, er det helt perfekt.
Det største problem er næsten at vælge mellem de mange oplevelser, byen byder på. "Turen går til London" er helt fin, men for summarisk til det formål. "London - Guide fra National Geographic" fra 2002 var et godt supplement. Den uddyber en del emner og indeholder mange gode illustrationer.
Straks efter ankomsten købte vi endvidere TimeOut, et blad der omtaler ugens begivenheder.

Transport.
Vi fløj med Ryan Air til og fra Stansted. Ingen problemer i det.
Mellem Stansted og Liverpool Street Station kørte vi med Stansted ekspressen. Også OK.
Et Visitor Travelcard (£21,40 for et ugekort) til undergrundsbanen og busserne var særdeles bekvemt at have. Kortet til zone 1 og 2 og dækkede fint vores behov.

Hotel.
Vi havde booket værelser på Cordova House Hotel. Det er centralt beliggende og forholdsvis billigt. Baren var lukket, morgenmaden var omend rigelig så ikke enormt spændende, og værelserne var små og slidte, men der var rent, og alt det væsentlige fungerede, så jeg vil ikke tøve med at bo dér næste gang også. 220V rejseadapter nødvendig. Købt her.


Oplevelser.
En dag med busrundtur var en god investering, så vi fik et lille overblik over byen. På nogle busser var der guide, på andre kørte en båndoptager. Man kan stå af og på undervejs, så der er ingen grund til at "trækkes" med en uforståelig guide - bare stå af og tag den næste bus.
Tower Bridge set fra floden
Billetten dækkede også en sejltur på Themsen, her under Tower Bridge.

"We Will Rock You" er en musical med Queen musik, der nu kører på 4. år. Forrygende flot sceneshow og lyd.

Jeg havde ikke troet det muligt, men jeg overværede en komedie i Shakespeares rekonstruerede teater. Jeg lod mig lokke af prisen på kun £5 for en ståplads lige foran scenen, samt af at mad og drikke må medbringes og at man jo bare kan gå hvis man ikke orker mere. Selvom vi kun forstod en brøkdel af ordene, var det en god oplevelse.

St, Katharine Dock
Besøg ved det idylliske St. Katharine Dock, se lystbåde blive sluset ud samt læske ganen på The Dickens Inn.

En eftermiddag på markedet i Covent Garden, hvor der var liv og glade dage, masser af boder og optrædende.

Udsigt mod parlamentet fra London Eye
London Eye er et 135 m højt avanceret pariserhjul, hvor vi fik en storslået udsigt over byen. Vi ankom fra morgenstunden og undgik derved en laaaang kø. En slå-ud-view360-guide, der sætter navn på de vigtigste bygninger i alle fire verdenshjørner, var god at have med op.

Jeg har ingen forstand på kunst, men et gratis besøg på Tate Modern og deltagelse i en af de gratis omvisninger var ganske lærerigt.

Regent's Canal
En eftermiddag i Camden Lock. Masser af boder. Idyllisk hjemtur med skib ad Regent's Canal forbi London Zoo til Little Venice.

Den forsænkede have ved Kensington Palace
Slentretur i Kensington Gardens, én af de mange parker i London, hvor man risikerer at glemme at man befinder sig midt i en storby. Her den forsænkede have ved Kensington Palace.

Guided vandretur i Notting Hill. Turen foregik om lørdagen og sluttede ved det gigantiske Portobello marked. Turen blev endnu bedre af, at vi forinden havde set filmen "Notting Hill" med Julia Roberts.

Udsigt over London fra Greenwich observatoriet
Besøg på observatoriet i Greenwich (gratis), der var overraskende interessant. (Førnævnte travelcard til zone 1-2 dækkede også turen til Greenwich med Docklands Light Railway (DLR)). Billedet viser udsigt fra observatoriet.

Besøg i Harrods, der slår Magasin med snesevis af længder. Mest imponerende var fødevareafdelingerne i stueetagen. Det er dyrt, men man behøver jo ikke købe noget. Et glas Harrods marmelade til £2,15 fra frugt- & grøntafdelingen fik jeg dog råd til at kunne blære sig med hjemme.Forplejning.
Af spisesteder var S & M Cafe i Brushfield Street (tæt ved Liverpool Street Station) efter min opfattelse absolut topscorer. Vi fik god, solid, engelsk mad. Jeg fik "Toad in the Hole" (pølse og kartoffelmos) til £6. En pudding til dessert. Det smagte fortræffeligt!

En aften spiste vi på Rodizio Rico, en brasiliansk BBQ-restaurant i nærheden af hotellet (111 Westbourne Grove), hvor der var mad ad libitum for £18. En omfattende salatbar og tjenere, der ustandselig kom med mere kød af alskens slags. (Det er en god ide at reservere plads. Og en endnu bedre ide at springe frokosten over den dag!)

TAS Pide skal også nævnes. Det er en tyrkisk restaurant i nærheden af Shakespeare teater (20-22 New Globe Walk), hvor vi fik vi et glimrende måltid for £7,45.

Vendingen "Hun er så engelsk som lunken øl" gav ingen mening. Ale og bitter var alle steder passende køligt og velsmagende. I nærheden af hotellet lå et par pubber: Black Lion (123 Bayswater Road), der tilsyneladende excellerede i skiftende ølmærker) og Shakespeare (65 Westbourne Grove), der virkede lidt mere hyggelig.

God kaffe fik vi på nogle af de mange Starbucks Coffee Shops.


Finale:
London var en spændende oplevelse. Byen virkede ren og ordentligt. Den er på en gang gammeldags og topmoderne. (Bette Midler skal have sagt: "When it's three o'clock in New York, it's still 1938 in London".) Trafikken kan være intens, og det er med livet som indsats at krydse en gade, hvis man ikke husker på at se til højre, inden man forlader fortovet.

Prisniveauet var generelt højt. Et par eksempler: £5,50 pr. kuffert for opbevaring nogle få timer på Liverpool Street Station. Turen i London Eye kostede £12,50. Sejlturen på Regent's Canal £5,50. Enketbillet med Stansted ekspressen £14,50. Nå ja, og så kostede det altså £20, hvis vi efter "We Will Rock You" ville have en T-shirt som minde, men så var den også i farver.
Men der var også undtagelser: Gratis adgang til flere museer, og øllet var godt og til rimelige priser.


Links:
Af de mange turistlinks synes jeg bedst om http://www.londontown.com/, bl.a. fordi man her kan vælge "Events", indtaste dato og søge på event-type.

Andre turistlinks:
FDM tips til London
http://www.londonnet.co.uk/

KFUK's Londonside findes en liste over gratis fornøjelser.

Nyheder: London Evening Standard Online.

DMI's vejrudsigt


Retur til Rejsebeskrivelser