Paris april 2008

Retur til Rejsebeskrivelser

Opdateret d. 31.12.2018


Links kontrolleret 31/12 2018.

De første 10 dage af april 2008 tog vi til Paris. Flybilletter var billigst hos Sterling, og af hoteller valgte vi Hotel California, som vi bookede hos Hotels.com. Booking og betaling foregik uden problemer.

Værelset var småt men helt ok, og hotellet lå frem for alt centralt placeret i latinerkvarteret. (Praktisk at vi havde husket en mini-dypkoger, så vi kunne lave kaffe på værelset.)

Vi havde forinden afrejsen lagt os fast på nogle enkelte seværdigheder, som vi absolut ville se. Resten måtte så afhænge af vejr, humør og tilfælde. "Must see" var:

Herudover skal nævnes yderligere et par oplevelser af de bedre:
Kirken St-Sulpice er ikke bare flot. Den har også et usædvanligt stort og vellydende orgel. Vi overværede en koncert i kirken, og det lød imponerende. (Oplysning om koncerter m.m. i Paris kan ses på pariscope).

Operaen i Paris (Opera de Paris Garnier) er fantastisk flot indvendigt. Det kostede 8 Euro at komme ind og se herlighederne.

Rue Mouffetard er en hyggelig gade at gå tur i. Om dagen er der masser af spændende udsalg, og især om aftenen er der gang i de mange caféer og restauranter. I nr. 77 på "Tango", en argentinsk restaurant, fik vi sidste aften en særdeles lækker bøf. Ikke særligt fransk, men meget velsmagende.

Lidt af hvert:
Vi har ofte hørt, at franskmænd er hovne og uforskammede. Det var ikke vores indtryk. Vi mødte hjælpsomhed overalt (nå ja, der var da et par undtagelser, men ikke nok til at ødelægge det gode indtryk).

Jeg tror ikke, at vi så en eneste rollator i Paris. Og kun ganske få kørestole. Med god grund! Det må være surt at være gangbesværet i den by.

Det var nok 2 uger for tidligt, at vi besøgte byen. Temperaturen var generelt omkring 10 grader, og træerne var kun lige ved at springe ud. Ingen tvivl om at et lidt varmere vejr og en lidt grønnere by ville have gjort en god tur endnu bedre.

Lidt praktisk om transport:
Vi ankom til Charles de Gaulle lufthavnen terminal T3 og fulgte skiltene "Paris par Train" til terminal 1, hvorfra regionaltoget RER B kører i retning terminal 2 eller Paris. I billetudsalget købte vi billetter ind til byen (8,20 Euro pr. stk.). Vi benyttede lejligheden til også at købe returbilletter samt et par "Carnet de 10 tickets plein tarif" (består af 10 løse metrobilletter, pris 11,10 Euro), så vi kunne hoppe på metroen når det passede os.

Sidste dag tog vi igen lokaltoget til lufthavnens terminal 1/3 (stationen hedder CDG 1). Ikke alle RER B tog kører til CDG, og der standses ved varierende stationer. Det er dog nemt at finde det rigtige tog, da informationstavler på perronen med lamper angiver, ved hvilke stationer det næste tog agter at standse.
Efter ankomst til CDG 1 fulgte vi skiltene mod terminal 3 (5 minutters rask gang).

Lekture:

Retur til Rejsebeskrivelser