Tenerife (Puerto de la Cruz) 2017

Retur til Rejsebeskrivelser

Opdateret d. 10.1.2018Dette år tog vi syv uger til Tenerife, fra medio november til begyndelsen af januar. Rejsen og vores sædvanlige hotel, Apartementos Teneguía i Puerto de la Cruz, blev igen bestilt gennem TUI. Flyafgangen med Jet Air var 3 kvarter forsinket, min kuffert var kassabel efter turen, og vi ventede en rum tid i transfer-bussen, men bortset fra det var det en behagelig tur. Vi fik lejlighed på 6. sal til fru Ullas udelte utilfredshed, så ved hendes ihærdige indsats lykkedes det efter fem dage at flytte op på 13.

Fotos fra Puerto de la Cruz:

Plaza Víctor Pérez Ved kirkegården Promenaden ved Lago Martiánez Gavlmaleri Hund i vindue
Plaza Víctor Pérez. Ved kirkegården. Promenaden ved Lago Martiánez. Gavlmaleri. Der holdes øje med turisterne.Nytårsaftensdag var åbenbart den store badedag i byen. Nogle tog en svømmetur i havnen, andre gik blot en tur på molen og lod sig oversprøjte.

Svøming i havnen Skumsprøjt på molenUdflugter og andre oplevelser:

Ved siden af det gamle kasino i Taoro Parque fik vi kaffe i cafeen Risco Bello, der var beliggende i en skøn have ved en sø. Det var den mest fredfyldte kaffetår i nyere tid, omgivet af et par ænder, gæs og høns. Der var også indgang til Aquatic Garden, en flot have i forskellige stilarter (entré 4 EUR, mange trapper).

Aquatic Garden Aquatic Garden Aquatic Garden Risco BelloI bygningen ved siden af Arcón Tapas (se det kulinariske afsnit) så vi en imponerende udstilling af julekrybber og andre bibelske tableauer:

Julekrybbe o.a. Julekrybbe o.a. Julekrybbe o.a.En dag tog vi bus 101 til Casa del Vino, Tenerifes vinmuseum. Øens regering overtog de forfaldne bygninger i 1992 og fik dem restaureret, så de nu indeholder et fint lille museum og restaurant. Vi havde uheldigvis valgt netop en dag, hvor der var en honningkongres og hvor personalet derfor var noget stresset. (Oh hvilken fornøjelse begge veje at køre med en nyere Scania bus og en dygtig chauffør, der med lethed tilbagelagde ruten på den halve tid af, hvad en søvndyssende dansk rutebil kunne have brugt).

Casa del Vino Casa del Vino Casa del Vino
Renoveringen af gården - før og efter billeder. Den renoverede vinpresse på gårdspladsen. Cisterne til opsamling af regnvand, nu indrettet som mødelokale.Vi har efterhånden været på Tenerife nogle gange, men aldrig på toppen af Teide, så denne gang skulle det være. Vi købte en udflugt inkl. billet til svævebanen, og med Náthalie som guide og Pedro som chauffør begav vi os en tidlig morgen på vej; men undervejs fik vi den nedslående melding, at svævebanen var lukket på grund af is på toppen. Nå, men vi fik i stedet lidt tid neden for vulkanen, og der var jo også pænt.

Teide Teide TeideEn dag tog jeg bus 101 op til La Orotava, en by med mange fine, gamle huse. Størst indtryk gjorde Museo de las Alfombras, et tæppemuseum, men vel at mærke enorme "tæpper" af blomsterblade, der kan fylde et helt torv. Traditionen er 170 år gammel.

Et ”tæppe” fra 2005, foreviget på et stort fotografi. Flot tableau foran rådhuset i anledning af julen. Iglesia de la Concepcíon
Et ”tæppe” fra 2005, foreviget på et stort fotografi. Flot tableau foran rådhuset i anledning af julen. I Iglesia de la Concepcíon var jeg så heldig at overvære en barnedåb.Min bror Hans og fru Susanne tilbragte to uger i Las Americas, så vi tog et par overnatninger på Hotel Columbus dér. Turen derned varede ca. to timer med bus 343. Stedet lignede sig selv, der var pænt og næsten overvældende mange - især britiske - turister. Lad mig fremhæve The Savoy Restaurante (Av. Rafael Puig Lluvina, 28), hvor vi oplevede en særdeles velsmagende og rigelig 3 retters menu til 10 Euro, serveret af veloplagte tjenere.

Overnatningerne på Columbus blev bestilt gennem Booking.com, der et par dage efter vores hjemkomst bad om en bedømmelse af hotellet. Jeg kunne kun sætte ganske få (positive) kryds vedr. værelset, da vi ellers ikke havde benyttet nogen faciliteter endsige indtaget noget måltider på hotellet. Jeg blev derfor lidt overrasket, da Booking.com havde "oversat" mine kryds til: Venligt personale, og ganske udemærkede værelser. Fin morgenmadsbuffet med lidt af det hele. Mildt sagt useriøst og ganske lærerigt!Traveture:

Øst ud ad byen (forbi hotel Best Semiramis), langs kysten og oven for (og senere ad en viadukt ned under) den trafikerede kystvej, går en fredeligere vej / sti gennem bananplantager ud til Playa el Bollullo. Det er en fin lille strand med en lille restaurant, og turen derud er ganske køn og kort.

Playa el Bollullo Playa el Bollullo Playa el BollulloDet var også en overkommelig opgave at trave op til - og ned fra - La Orotava. Jeg gjorde turene to gange, satte GPS'en på fodtur, og fik to forskellige ture i næsten lige linje. På de fleste etaper var der enten ringe trafik eller fortov. (Jyden i mig elskede det, jeg sparede EUR 1,15 til busbilletten hver vej :-).

På vej til La Orotava
På denne etape var jeg den eneste trafik.En noget længere vandretur gik mod sydvest til Mirador de San Pedro ved San Vicente. Ved San Pedro ventede belønningen: En stor udsigt og en ditto fadøl, pris hhv. gratis og 2,60. Man kan gå ad landevejen eller ad den afmærkede vandresti fra Los Roques (eller man kan tage bus 363 til / fra San Vicente). Vandrestien langs kysten mellem San Pedro og Los Roques er ganske smuk, men sine steder også temmelig stejl. Turens varighed var 2 x 1½ time.

Vandresti fra San Pesro til Los Roques Vandresti fra San Pesro til Los Roques Vandresti fra San Pesro til Los RoquesJeg meldte mig til en vandretur med Aventura Wandern, hvor jeg sammen med 11 tyskere kørte ca. 1½ time med offentlig bus til området ved vulkanen Trevejo, der ligger oven for byen Garachico. Store dele af byen blev ødelagt ved vulkanens seneste udbrud i 1706. Det var en udmærket tur, hvor især de besynderligt grønne, selvsåede planter i den sorte lava var et specielt syn. (Til formålet havde jeg købt mig et par travesko, hvilket ikke var ganske enkelt. Først i den femte skobutik fandtes sko større end str. 45).
Turen fandt i øvrigt sted den 29. november, hvor der var Fiesta de San Andrés. Den stakkels munk fik efter sigende smagt lidt for meget af den nye vinhøst, så børnene forsøger at vække ham med dåser og andet, som de larmende trækker efter sig. Det var ganske fornøjeligt at indtage aftensmaden ved Plaza del Charco den aften.

Vulkanen Trevejo Fiesta San AndrésDe bedste kulinariske oplevelser i Puerto de la Cruz:

Retur til Rejsebeskrivelser