Tenerife (Callao Salvaje og Los Gigantes) marts 2016

Retur til Rejsebeskrivelser

Opdateret d. 8.1.2018Vi besluttede at lade det blive rigtigt forår i Danmark, inden vi for alvor droppede vinterens rejseaktivitet, så marts måned tilbragte vi i "vores sædvanlige hul", Callao Salvaje på Tenerife. Vi boede igen på Albatros. Næsten alt var ved det gamle i byen, men desværre havde den franske slagter drejet nøglen om.

Heller ikke meget nyt om restauranterne i byen. Prima English Breakfast på Buzzin Bar, god indisk mad på Bombay Babu samt en lækker steak på Chez Mimi, hvor Alex som sædvanligt dansede nynnende omkring og sikrede, at alt var perfekt. El Paraiso, der lå over for Atlantic Holiday, havde fået ny ejer. Det var blevet en god spiserestaurant. Vi fik muslinger, steak og thaimad, og det smagte himmelsk.

Det var første gang, at vi tilbragte påsken på Tenerife, og vi skulle da opleve én af de mange påskeprocessioner, der var en tradition i flere byer. Langfredag tog vi til den nærliggende by Adeje, hvor optoget skulle være specielt flot. Og det var det! Her var ikke "bare" tale om en procession, men et to timers langt skuespil, der strakte sig gennem Calle Grande. Det blev en storslået oplevelse, hvor vi fik hele historien fra indtoget i Jerusalem, den sidste nadver, pågribelsen, Herodes og Pilatus til korsfæstelsen. Meget, meget flot spillet af 300 amatører med flotte kostymer, fine kulisser og et par storskærme, da der simpelthen var for mange tilskuere til, at man kunne få det hele med alle steder, hvor optrinene foregik. Det hele blev sendt live på kanarisk TV. Herunder nogle billeder fra forestillingen:

Langfredagsforestilling Langfredagsforestilling Langfredagsforestilling LangfredagsforestillingLos Gigantes.
Vi tog tre overnatninger i Los Gigantes (½ times buskørsel fra Callao Salvaje) på hotel Poblado Marinero, som vi tidligere havde besøgt på en rekognosceringstur. Vi boede i en veludstyret lejlighed med altan til marinaen, hvor solen dog aldrig nåede frem. Sikkert godt det samme, da vi var ualmindeligt heldige med vejret. Prisen inkluderede wifi i lobbyen samt adgang til hotellets pools og restaurant El Laguillo. Den første dag tog vi på en sejltur med piratskibet Flipper Uno, hvor seks delfiner var så venlige at komme helt tæt på os. I Mascabugten var der tid til en dukkert for dem, der havde lyst. På turen nød vi godt af en opvakt besætning samt kyllingepaella og drikkevarer ad libitum. En fin tur.

Vores udsigt over marinaen. Hotellets indre gård. Flipper Uno Delfiner.
Vores udsigt. Hotellets gård. Flipper Uno. Delfiner.

Vores kulinariske oplevelser i Los Gigantes:
Lækker morgenmad på Tipsy Terrace. Stedet lå lige ved busterminalen, og vi sad i det hyggelige udendørs område ved siden af tennisbaner og pool. Gæsterne var vist hovedsageligt engelske tennisspillere.

Lidt længere ned mod byen lå The Wine Bar, hvor vi en onsdag aften delte en lækker lammeskulder. Senere var der live sang af en fyr ved navn Jamie Rourke, der på glimrende vis sang især gamle Dean Martin og Frank Sinatra numre. Efter en time overtog Fiona Kelly mikrofonen. Hun sang opera, og det gjorde hun godt. Vi holder meget af at høre opera, når vi kan nøjes med at høre de store hits. Senere spillede Jamie op til dans. Tja, vi skulle jo bare have lammesteg, men sådan kan man jo være heldig at få en hel dejlig aften serveret.

På vores pool-restaurant El Laguillo indtog vi også et godt morgenmåltid. Udsigten fejlede bestemt ikke noget: Det skønne, stille poolområde i kontrast til det til tider frådende hav lige ved siden af.

El LaguilloRetur til Rejsebeskrivelser