Sommerferie på Bornholm 3.-10. juli 2004

Retur til Rejsebeskrivelser

Opdateret d. 7.2.2015


Links kontrolleret 7/2 2015.

Det blev påske inden jeg besluttede mig for, at hunden og jeg gerne ville på en uges sommerferie på Bornholm, og det var lige lovlig sent. På det tidspunkt var de fleste sommerhuse og de bedste færgeafgange allerede optaget. Men efter et par forsøg lykkedes det da at finde et passende sommerhus.

For at undgå bøvlet med de svenske veterinære krav til hunden, tog jeg færgen fra København. Dagfærgen var udsolgt, så det blev natfærgen inkl. en indvendig kahyt (hvor der ikke er tæpper og derfor OK med hund). Det viste sig at være en glimrende løsning at benytte den lange sejltur til køjetjeneste!

Selve ferien forløb fint, Bornholm er jo en dejlig ø. Der er allerede skrevet meget om Bornholm, så lad mig nøjes med at fremhæve:


Jons kapel
Smuk køretur via Helligpeder til P-plads i Teglkås, derfra fodtur til Jons Kapel.Hammershus
Hammershus. Stort.Hammeren
Travetur fra campingpladsen i Sandvig over Hammer Odde, Hammerhavn og tilbage langs Hammersøen. Flot.Hammerhavnen
Hammerhavnen ved solnedgang. Idyllisk.Og endelig - ikke at forglemme - herlige egnsretter som røget fisk, Ruths kryddersild fra Christiansø (fås også i Nordbornholms røgeri i Allinge), bornholmersnaps og Mørk guld fra Bryghuset Svaneke. Lækkert.


Hjemrejsen gik med Scandlines til Rügen, hvor ferien fortsatte et par dage.


Links:
Turistside: http://www.bornholminfo.dk/
Kort over bornholm: http://www.bornholm.org/bornkort.htm
Til turen købte jeg et turistkort over øen 1:60.000. Det viser flere seværdigheder og gadenavne og er ikke så ringe. Købt her.


Retur til Rejsebeskrivelser