Holstensk Schweiz påsken 2010

Retur til Rejsebeskrivelser

Opdateret d. 30.11.2020


Links kontrolleret 30/11 2020.

Vi snuppede lige endnu en tur med Happydays, denne gang til Hotel Fährhaus i den lille by Niederkleveez i smørhullet ved Plön, Malente og Eutin, hvor vi skulle have tre overnatninger med halvpension. Vores forventninger til vejret var ikke store, men til alt held tog meteorologerne helt fejl, og vores to hele dage dernede var med masser af solskin, om end kølige.

Hotel Fährhaus. Klik for et større billede
5-Seen-Fahrt. Klik for et større billede
Hotel Fährhaus
Båden er på vej

Turen derned skærtorsdag forløb i regnvejr, men langfredag morgen skinnede solen fra en næsten skyfri himmel, og vores plan om at se slottet i Eutin den dag (den eneste dag i påsken hvor slottet var åbent) blev omgående droppet til fordel for en sejltur til Plön. Båden lagde til et stykke uden for centrum, og vi gik langs søen ind til byen, der var ganske hyggelig, og hvor vi hurtigt fandt en solbeskinnet fortovscafé.

Plön. Klik for et større billede
Udsigt mod Plön slot. Klik for et større billede
Ved Plön
Udsigt mod slottet

Lørdag tog vi bilen til Eutin, også en hyggelig by.

Eutin slot. Klik for et større billede
Eutin slot

Derfra til Lübeck, hvor vi indtog en herlig frokost (friske asparges med stegt laksefilet og sauce hollandaise) på Restaurant Yachtzimmer im Hotel Jensen am Holstentor, inden vi besteg St. Petri kirkens tårn med elevator og nød den flotte udsigt over byen.
Til slut aflagde vi St. Marien kirke et besøg. Det var en prægtig, seværdig kirke. Der var hyppige koncerter med det store orgel, dog ikke nogen, der passede ind i vores program.

Holstentor. Klik for et større billede
St. Marien Kirche
Udsigt fra St. Petri: Holstentor
St. Marien Kirche

Hjemturen påskedag gik først til Laboe uden for Kiel, hvor vi besøgte Marineehrenmal og ubåd U 995. Også i Ehrenmal var der elevator til en udsigtsplatform.

U 995. Klik for et større billede
Marineehrenmal. Klik for et større billede
Udsigt fra Marineehrenmal. Klik for et større billede
U 995
Marineehrenmal
Udsigt, U 995 ned. tv.

Dernæst til Kappeln, hvor vi fik frokost på et kaotisk Gasthaus ved havnen. (Påskedag var meget anderledes i de tyske byer, vi kørte igennem, end hvad vi kendte fra Danmark: Det myldrede med mennesker, og halvdelen af Kappelns befolkning havde åbenbart valgt at spise frokost på samme Gasthaus som os).
Efter et kort stop ved en grænsekiosk havde vi atter dansk motorvej under hjulene.

Om Hotel Fährhaus:
Hotellet lå i skønne omgivelser ned til Dieksee, og turbåden lagde til i hotellets have. På en vandretur langs søen talte krisetiderne deres sprog: To tidligere pensionater lå som ruiner, og ét var billigt til salg; men Hotel Fährhaus klarede sig tilsyneladende udmærket.
Værelset var OK. Maden var da også OK, men heller ikke mere. Der var mange lækre retter på menukortet, men dem så vi ikke meget til på tallerkenen. Måske var vi blevet forvænte af vores tidligere ferie med Happydays i Friedrichstadt. (En efterfølgende udregning viste, at hvis vi i stedet selv havde booket værelset, kunne vi for de samme penge, som vi havde givet for turen, hver have haft ca. 850,- kr. til de 3 x aftensmad. Det ville vi have foretrukket.)
Vi fik en god og venlig betjening på hotellet, og det er slet ikke utænkeligt, at vi vender tilbage en anden gang, men så vil vi booke direkte ved hotellet.

Retur til Rejsebeskrivelser