Ferie i Thailand november - december 2007 (side 1 af 7)

Retur til Rejsebeskrivelser

Opdateret d. 6.2.2018


Links kontrolleret 6/2 2018.

I november - december 2007 var vi på tre ugers ferie i Thailand. Vi havde selv bestemt hvilke dele af landet vi ville besøge, og et rejsebureau havde så sørget for flyrejser, hoteller og transport mellem lufthavn og hotel.

Bangkok

1. dag, fredag 16. november
Afgang fra Kastrup mod Bangkok med Thai Air planmæssigt kl. 14.30. Fin tur. Thai Airs fly har god benplads, så de 10 timer i luften var ikke så anstrengende som frygtet. Urene blev stillet 6 timer frem.

2. dag, lørdag 17. november
Ankomst til Bangkoks nye Suvarnabhumi lufthavn kl. 06.30. 1½ time tog det at komme gennem lufthavnen. Der var kø ved paskontrollen, og det var en omstændelig affære, dog ikke for os, der havde udfyldt "immigrationspapirerne" korrekt i flyet. Vores guide havde næsten opgivet os, men han var klar til at køre os til Hotel Peninsula, der lå på vestsiden af floden. Hotellet var vild luksus i forhold til vores sædvanlige standard: Værelse på 23. etage med udsigt over floden, gardinerne kunne fjernstyres fra sengen, badekar med tv, og især satte jeg pris på aftenklargøringen: Sengen gjort klar, fjernsynet tændt, tøflerne stillet frem og natlampen drejet til læseposition :-)
Hotellets restaurant havde udendørs borde ved flodbredden samt gratis både i pendulfart over til østsiden af floden. Lørdag aften bestod menuen af en gigantisk buffet.

3. dag, søndag 18. november
Sejlads på klongerneEminent morgenbuffet. Hotellet skaffede os en mand med en longtail båd, der ville sejle os rundt i de gamle klonger (kanaler) i en time og derpå sætte os af ved Grand Palace. Sælsomt med denne sejltur tidligt søndag, hvor alt endnu åndede ro i de ellers så travle klonger. Vi gjorde holdt ved en kone i en båd, der ville sælge os souvenirs. Til hendes store skuffelse blev det kun til en vifte til under halv pris. Ved den næste souvenirbåd standsede vi ikke. Vores skipper råbte ét eller andet til konen dér, formentlig at vi var nogle nærigrøve.
Sejlturen sluttede ved Tha Chang Pier, hvor der var et mylder af boder og mennesker. En lille mand var mere påtrængende end de øvrige. Da han hørte, at vi skulle til Grand Palace, fortalte han, at der var lukket denne formiddag på grund af en ceremoni. Se, det vidste vi jo godt var løgn; men vi slog alligevel til, da han tilbød os for bare 100 baht at køre til et tempel og to indkøbscentre og derefter tilbage til Grand Palace, der så ville være åbent. Af sted gik det i mandens tuk-tuk. Det gav lidt luft, men også masser af bilos.
Wat IndraviharaFørste stop var templet Wat Indravihara, der imponerede med den 32 m høje Buddha. Andet stop var ikke et indkøbscenter, men en juvelerbutik. Ca. 10 ansatte hang inaktive omkring i forretningen men livede lidt op, da der endelig kom kunder. Vi købte nu ikke noget. Vores chauffør havde sagt, at vi kun behøvede at blive i 5 minutter, så fik han sin belønning fra sponsoren. Jeg HADER at holde folk for nar ved at ose og forhandle uden at have til hensigt at købe. (Jeg ved godt, at det er mig, der er galt på den. Sådan gør man i Thailand. Måske nyder thaierne det oven i købet.) Tredje stop var en skrædderforretning, hvor vi blev bænket og forsynet med kataloger. Jeg gjorde mit yderste for at overbevise ekspedienten om, at vi i Danmark alle går i cowboybukser. Nå, den butik slap vi også ud af med pengene i behold. Og nu skulle turen så gå til Grand Palace. Troede vi. Næste stop var endnu en juvelerbutik, hvor chaufføren også ville have os ind. "Bare 5 minutter". Så blev jeg gal og nægtede pure. Så blev chaufføren også sur. Hans tuk-tuk var med ét forvandlet til en "vroom-vroom", og det gik i rasende fart tilbage til Grand Palace. 100 baht i trøst- og drikkepenge hjalp ikke synligt på hans humør.
Vi orkede ikke Grand Palace den dag, snuppede en øl i et lille thai-køkken ved Tha Chang og hyrede en longtail båd hjem til hotellet.
Om aftenen havde hotellet arrangeret en times sunset-sejlads med snacks og drinks. Det var desværre overskyet, men det var alligevel en smuk tur med udsigt til flotte, belyste templer.

Næste side

Bangkok
Khao Yai
Chiang Mai
Ao Nang
Koh Mook
Koh Ngai
Bangkok


Retur til Rejsebeskrivelser